Provident Financial Romania a sporit cu 40% volumul creditelor

Joi, 22 Iulie 2010, ora 14:32
1116 citiri
Provident Financial Romania a sporit cu 40% volumul creditelor

Provident Financial Romania, firma specializata in acordarea de credite de valoare mica, a acordat in primul semestru credite de peste 42 milioane euro, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada din 2009, pe fondul cresterii cu 56% a numarului de clienti, a anuntat joi compania, conform NewsIn.

In primele sase luni din 2009, imprumuturile acordate clientilor insumau 30 milioane euro.

Subsidiara din Romania a companiei britanice de credite de consum International Personal Finance a inregistrat venituri de aproape 30 milioane euro in primul semestru al acestui an, aproape dublu fata de nivelul obtinut in primele sase luni din 2009, de 17,5 milioane euro.

"In semestrul al doilea vom continua sa investim in oamenii nostri si in dezvoltarea operatiunilor din zonele in care suntem deja prezenti si suntem pregatiti sa reluam extinderea la nivel national cand conditiile economice se vor imbunatati", a declarat directorul general al Provident Financial Romania, Russell Johnsen.

In primul trimestru din 2010, compania a deschis primul punct de lucru in nord-vestul tarii, la Oradea, ca parte a unor investitii de peste 14 milioane euro, realizate de companie in infrastructura si personal in primele sase luni din 2010.

Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 65 milioane euro.

"Ne mentinem estimarea initiala ca afacerea va fi pe profit la sfarsitul acestui an", a adaugat Johnsen.

#provident, #financial, #romania, #credite , #Romania