RBL vireaza clientilor a doua transa a primei de stat pentru economiile din 2009

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 10:42
952 citiri
RBL vireaza clientilor a doua transa a primei de stat pentru economiile din 2009

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) vireaza in conturile clientilor circa 12 milioane de lei, reprezentand a doua transa a primei de la stat pentru contractele de economisire-creditare incheiate in anul 2009, relateaza Mediafax.

Guvernul a alocat, in luna decembrie, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) 47 milioane lei pentru achitarea primei de stat cetatenilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii locuintelor, reprezentand restul de circa 80% din totalul primei aferente economiilor realizate in 2009.

Potrivit cadrului legal de functionare al bancii, in fiecare an, MDRT vireaza in conturile bancii cuantumul total al subventiilor acordate de statul roman persoanelor fizice care au incheiat contracte de economisire-creditare cu RBL si au economisit in anul respectiv.

Clientii au primit in luna iulie prima transa din prima de la stat, de 20% din totalul primei de stat aferenta economiilor din 2009, respectiv din 15 milioane de lei.

"Statul, prin acordarea primei de 25%, in limita a 250 de euro pentru economiile anuale, ofera sprijin oricarui cetatean roman care doreste sa-si reabiliteze, renoveze, sa-si cumpere o centrala termica etc.

Prin economisirea periodica a unei sume oricat de mici, romanii primesc prima de la stat, in plus, li se garanteaza accesul la un credit cu dobanda fixa in lei de 4,5%, una dintre cele mai mici dobanzi fixe, in lei, de pe piata", a declarat Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Produsul de economisire-creditare este foarte simplu: clientii care incheie un contract cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte trebuie sa economiseasca o perioada de timp, in medie 3-5 ani, urmand ca, ulterior, sa aiba posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % pe an sau 6%, in functie de produsul ales.

In perioada de economisire, clientii primesc, la depunerile efectuate intr-un an, prima de la stat de 25% pe an, in limita a 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii. 

#raiffeisen, # banca, # locuinte, # economii , #Romania