RBS Romania asteapta raspunsul clientilor la modificarea contractelor de credit pana la 29 octombrie

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 16:24
1609 citiri
RBS Romania asteapta raspunsul clientilor la modificarea contractelor de credit pana la 29 octombrie

RBS Romania a anuntat miercuri ca data limita pentru raspunsul clientilor fata de modificarile prevazute in actul aditional la contractele de credit este 29 octombrie 2010, dar ca acestia pot veni si mai devreme la sediile bancii pentru ridicarea documentelor, informeaza NewsIn.

"In perioada urmatoare, toti clientii care au un contract de credit in derulare la RBS Romania vor primi notificari prin care vor fi informati despre modificarile ce vor fi aduse la contractele de credit prin intermediul actelor aditionale si vor fi invitati in cea mai apropiata sucursala pentru a semna actul aditional la contractul de credit. Clientii pot veni insa chiar inainte de primirea acestor scrisori de notificare in sediile RBS Romania pentru ridicarea actelor aditionale. Data limita pentru raspunsul clientilor fata de modificarile prevazute in actul aditional este 29 octombrie 2010", se spune in comunicat.

Principala modificare cuprinsa in actul aditional se refera la noua formula de calcul a dobanzilor la creditele in derulare, in care formula de calcul a dobanzii nu continea si marja bancii.

"Pentru aceasta categorie de credite, noua formula de calcul este indicele de referinta independent EURIBOR la 12 luni/ ROBOR la 12 luni/ LIBOR la 12 luni, in functie de moneda in care a fost acordat creditul, valabil la 21 iunie 2010", se precizeaza in comunicat.

La data anuntata, EURIBOR la 12 luni este 1,28%, ROBOR la 12 luni este 7,14%, iar LIBOR la 12 luni este 1,19%, la care se adauga o marja fixa a bancii.

"Valoarea marjei bancii este formata din diferenta dintre dobanda curenta perceputa de catre banca conform prevederilor din contract si valoarea indicelui de referinta EURIBOR / ROBOR / LIBOR valabil pentru data de 21 iunie 2010. Indicele de referinta independent EURIBOR / ROBOR / LIBOR se actualizeaza din 12 in 12 luni, calculate incepand cu 21 iunie 2010", anunta banca.

De asemenea, alte modificari privesc eliminarea comisionului de rambursare anticipata din contractele de credit care prevedeau un astfel de comision, daca rambursarea anticipata intervine intr-o perioada cand dobanda este variabila; perceperea unei taxe unice pentru fiecare dintre serviciile prestate la cererea consumatorului, in valoare de 55 lei in cazul contractelor de credit pentru emiterea si utilizarea unui card de credit si de 15 euro (echivalent in lei la data platii) in cazul tuturor celorlalte contracte de credit.

"Este important de mentionat si faptul ca modificarile aduse prin intermediul actului aditional nu vor determina o crestere a costului total al creditului pentru consumator, acesta ramanand neschimbat", se spune in comunicat. 

#rbs contracte credit raspuns clienti , #Romania