Romania a avut, in octombrie, cea mai mica scadere din UE a productiei industriale

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:43
1123 citiri
Romania a avut, in octombrie, cea mai mica scadere din UE a productiei industriale

Romania a avut, in octombrie, cea mai mica scadere din UE a productiei industriale, de -1,4% fata de aceeasi luna a anului trecut, comparativ cu o medie de -10,2% la nivelul intregului bloc comunitar, respectiv -11,1% in zona euro, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat.

Productia industriala a crescut in octombrie, fata de aceeasi luna din 2008, numai in Irlanda si Polonia, cu 2%, respectiv 1,1%, si a scazut in restul statelor membre, precizeaza Mediafax.

Cele mai severe contractii au fost inregistrate in Estonia (-20,9%), Finlanda (-19,1%) si Slovenia (-18,4%), iar cele mai reduse scaderi in Romania, Portugalia (-5,2%) si Olanda (-6,1%).

La nivelul Uniunii Europene, productia industriala a scazut cu 10,2% in perioada amintita. Cele mai severe declinuri au fost raportate in sectorul bunurilor fundamentale (-15,2%), bunurilor intermediare si bunurilor de folosinta indelungata (circa -12% fiecare), in timp ce energia (-7%) si sectorul bunurilor perisabile (-2,9%) au avut performante ceva mai bune.

In ceea ce priveste variatiile lunare, in octombrie fata de septembrie, Romania a inregistrat a saptea crestere din UE, de 0,3%, similara cu cea inregistrata in Spania.

Media UE indica o scadere lunara de 0,7% a indicatorului, iar in zona euro productia din industrie s-a contractat cu 0,6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, #productie, #industriala, #zona, #euro , #Romania