Romania, a treia crestere din UE a productiei industriale in iunie fata de mai

Joi, 12 August 2010, ora 12:36
896 citiri
Romania, a treia crestere din UE a productiei industriale in iunie fata de mai

Romania a inregistrat in luna iunie a treia crestere din UE a productiei industriale fata de mai, de 1,9%, in timp ce indicatorul a stagnat la nivelul celor 27 de state membre si a scazut cu 0,1% in zona euro, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

Productia industriala a crescut in iunie fata de mai in 11 state membre UE, a scazut in opt si a stagnat in Slovacia. Datele sunt ajustate in functie de sezonalitate.

Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Lituania (3%), Estonia (2,6%), Romania si Finlanda (1,9% fiecare), la polul opus situandu-se Olanda (-3,1%), Franta (-1,6%) si Grecia (-0,7%).

Bulgaria a inregistrat o crestere de 1,8%, iar in Polonia, singurul stat UE care nu a intrat in recesiune in urma crizei mondiale, productia industriala a urcat cu 1% in iunie fata de mai.

Raportat la aceeasi luna a anului trecut, Romania se plaseaza pe locul al 11-lea in UE cu o crestere de 7,9% ajustata la numarul de zile lucratoare, usor mai accelerata comparativ cu avansul de 7,7% inregistrat in UE.

In zona euro, productia industriala a crescut cu 8,2% in iunie, fata de iunie 2009.

#romania, #productie, #industriala, #zona, #euro , #Romania