Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a depasi criza

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 12:42
962 citiri
Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a depasi criza

Presedintele Parlamentului landului german Hessen, Norbert Kartmann, a declarat, miercuri, la Sibiu, dupa o intalnire cu primarii FDGR si deputatul minoritatii germane, Ovidiu Gant, ca Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a depasi criza economica, informeaza NewsIn.

Oficialul german a adaugat in acest context ca tarile din Uniunea Europeana trebuie sa aiba o dezvoltare intr-un ritm asemanator.

"Nu avem nevoie discrepante intre state, nu trebuie sa existe o dezvoltare in doua-trei viteze", a adaugat presedintele Parlamentului landului Hessen, care prevede, pe viitor, o competitie foarte mare intre marile spatii economice ale lumii, Europa, America si Asia.

Norbert Kartmann a spus ca tara sa, desi a iesit din criza si se afla intr-o usoara crestere economica, trebuie sa fie atenta.

"Ca sa iesim din criza, statul german a luat cateva masuri importante, de a investi masiv si sa ofere conditii de crestere a consumului. Am cheltuit insa banii alocati anilor 2012 si 2013, iar acum trebuie sa avem grija sa-i punem la loc", a declarat Kartmann, informeaza corespondentul NewsIn.

La randul sau, deputatul Ovidiu Gant a declarat ca nu exista motive pentru a compara economia Romaniei cu cea a Greciei.

"Nu exista motive de panica, pentru ca exista multe deosebiri intre cele doua tari. Grecia a raportat de mult timp cifre false privind deficitul bugetar, iar Comisia Europeana a inchis mereu ochii. Eu consider ca CE este principala vinovata pentru situatia din Grecia de acum, deoarece nu a facut nimic in acest sens. Ba mai mult, Grecia a aderat la spatiul euro, desi conditiile privind deficitul erau foarte stricte, dar ele au fost ignorate. In plus, Grecia are o datorie externa de 120% din PIB, in timp ce Romania doar 40%. Grecia are, totusi, avantajul unei economii mai bine structurate, dar nu ne vom afla curand in situatia Greciei", a conchis Gant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#criza, #datorie, #economie, #romania, #stabilitate , #Romania