Romania, atractiva pentru investitiile in proiecte energetice

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 12:05
1751 citiri
Romania, atractiva pentru investitiile in proiecte energetice

Romania se plaseaza pe locul 13 la nivel mondial privind atractivitatea pietei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice, potrivit unui raport realizat de Ernst & Young, care analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume.

Indicele general al clasamentului, care include punctajele pentru toate categoriile de energie, respectiv eoliana, solara, geotermala si biomasa, plaseaza Romania pe locul 13 la nivel mondial privind atractivitatea pietei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice in toate aceste domenii.

Pe primul loc se plaseaza China, urmata de SUA, Germania, India si Marea Britanie. Polonia si Coreea de Sud au fost plasate pe locul 14, dupa Romania, in timp ce Spania si Australia au avut locurile 11 si 12. Bulgaria s-a situat pe locul 34.

Proiectele de energie regenerabila

In ceea ce priveste proiectele eoliene, Romania ocupa locul zece, alaaturi de Irlanda si Polonia, top condus China, urmata de SUA, Germania, Marea Britanie si India.

Indicele privind proiectele de energie solara plaseaza Romania pe locul 23, alaturi de Ucraina si Canada. Bulgaria ocupa locul 28 in ceea ce priveste proiectele de energie solara.

Una dintre cele mai noi investitii in proiecte eoliene de pe teritoriul tarii noastre este a companiei Monsson Group, care a inceput constructia unui parc eolian cu o putere de 150MW. Investitia totala a dezvoltatorului privat in parcul din judetul Constanta se ridica la 245 milioane euro.

Indicele Ernst & Young analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume din perspectiva pietei interne de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie regenerabila proiecte Romania, #piata energiei din Romania, #investitii proiecte eoliene in Romania , #Romania