Romania, locul 7 in UE dupa cresterea comenzilor noi pentru industrie

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 12:49
954 citiri
Romania, locul 7 in UE dupa cresterea comenzilor noi pentru industrie

Romania ocupa locul sapte in Uniunea Europeana (UE) dupa cresterea comenzilor noi pentru industrie din luna noiembrie a anului trecut, de 27,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, in conditiile in care indicatorul a urcat in 22 de state ale Uniunii, iar la nivel comunitar a avansat cu 18,9%, precizeaza Mediafax.

Cea mai mare crestere anuala a valorii comenzilor noi pentru industrie din UE, din luna noiembrie a anului trecut, a fost inregistrata de Estonia (59,2%), pe urmatoarele pozitii plasandu-se Lituania (56,9%) si Portugalia (51,4%), se arata intr-un raport al Eurostat, in care sunt prezentate date despre 22 de state comunitare. Romania este incadrata de Irlanda (30%) si de Finlanda (26,6%).

Cele mai mici avansuri se observa la Danemarca (1%), Grecia (6,5%) si Polonia (8,5%). In Bulgaria si Ungaria indicatorul a urcat cu 26,2%, respectiv 35,4%.

In ritm lunar, comenzile noi pentru industrie au crescut in Romania, in noiembrie, cu 3%, avansul mediul la nivelul UE fiind de 1,6%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, comenzile noi din industrie pe piata interna si cea externa au scazut in noiembrie 2010, in termeni nominali, cu 2,6% fata de octombrie, dar au crescut comparativ cu luna similara a anului trecut cu 27,7%, iar in primele 11 luni au avansat cu 24,9%.

Eurostat noteaza ca evolutia lunara a comenzilor noi pentru industrie este ajustata sezonier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#romania, #uniunea europeana, #industrie , #Romania