Romania, mai ieftina pentru expati decat Ungaria

Joi, 11 Iunie 2009, ora 18:00
1540 citiri
Romania, mai ieftina pentru expati decat Ungaria

Bucurestiul a coborat in 2009 o pozitie in topul celor mai scumpe orase europene pentru expati, de la 71 la 70, in timp ce la nivel mondial se plaseaza pe pozitia 187, mai jos cu 55 locuri fata de 2008, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International.

ECA International a comparat nivelul costului de trai in cele mai mari 370 orase din 184 de tari, pe baza unui cos mediu compus din 128 de bunuri de baza, alimentare si generale, printre care produse lactate, carne si peste, fructe, legume, bauturi, tutun, haine, echipamente electrocasnice si activitati de relaxare, precizeaza Mediafax.

In clasamentul pentru Europa au intrat 73 de orase din 37 de state.

Potrivit studiului prezentat in iunie 2008 de ECA International, Bucurestiul ocupa locul 71 in clasamentul celor mai scumpe orase din Europa si 132 la nivel international pentru angajatii firmelor straine detasati in Capitala.

Varsovia, Kiev si Minsk s-au plasat, in acest an, pe ultimele trei locuri la nivel european.

Romania este considerata un oras mai ieftin de catre expati fata de Budapesta (69), Chisinau (68), Praga (61), Sofia (48), Bratislava (43), Istanbul (38), Madrid (30), Milano (21) sau Roma (18).

"La nivelul european, Copenhaga este orasul cel mai scump pentru expati si a devansat Oslo care a ocupat in iunie 2008 prima pozitie. Aceasta schimbare este explicata prin deprecierea coroanei norvegiene cauzata de scaderea pretului la petrol si contextul economic actual", se mai spune in studiul ECA.

Pe urmatoarele locuri in topul primelor zece orase scumpe europene se afla Oslo, Geneva, Zurich, Bale, Berna, Stavanger, Helsinki, Paris si Berlin. Primele cinci orase europene ocupa totodata locurile 6-10 la nivel mondial.

Cel mai scump loc din lume este considerat de expati Luanda, urmat de patru orase japoneze, Tokyo, Nagoya, Yokohama si Kobe.

Companiile multinationale utilizeaza rezultatul clasamentului pentru a recompensa salariatii detasati in afara tarii de origine.

ECA International este o organizatie cu 4.000 de membri din 35 de state, specializata in administrarea mobilitatii internationale a fortei de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, #expati, #orase, #top , #Romania