Romania nu este interesata de proiectele din domeniul energetic

Luni, 23 Februarie 2009, ora 14:23
2437 citiri
Romania nu este interesata de proiectele din domeniul energetic

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca alocarea de catre CE a numai 30 milioane euro Romaniei, din bugetul asigurat domeniului energetic de circa 3,5 miliarde euro, demonstreaza lipsa de proiecte si de interes a reprezentantilor romani, potrivit unui comunicat emis de AOAR.

 

"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) ramane profund preocupata de lipsa de informare si de dezbatere publica a unei autentice strategii energetice a tarii, in conditiile crizei economice si ale climatului de nesiguranta in aprovizionarea cu gaze naturale si energie in tarile membre ale UE.

AOAR apreciaza ca alocarea de catre CE a numai 30 milioane euro Romaniei, din bugetul asigurat domeniului energetic de circa 3,5 miliarde euro, demonstreaza lipsa de proiecte si de interes a reprezentantilor romani, fata de posibilitatea inscrierii tarii noastre, ca unul din jucatorii regionali importanti", potrivit comunicatului emis luni de asociatie.

AOAR cere totodata Ministerului Economiei sa puna in discutie publica pozitia ce va fi adoptata de tara noastra in cadrul intalnirii oficiale ce are loc la Bruxelles in zilele de 23-24 februarie 2009, la nivelul Consiliului de Afaceri Generale. Aceasta reuniune urmeaza a discuta modul de alocare a unei sume suplimentare de cinci miliarde euro, pentru sustinerea proiectelor energetice inovative, indeosebi valorificarea carbunelui si a fermelor eoliene, dar si posibilitatea extinderii accesului la internetul de mare viteza in zonele rurale izolate.

AOAR mai precizeaza ca Romania are de valorificat in conditii mult mai bune atat resursele naturale de care dispune, inclusiv carbune, cat si capacitatea sa de a constitui un pilon energetic in Balcanii de sud est.

 

#aoar, #domeniul, #energetic, #proiecte, #romania , #Romania