Romania, printre statele UE cu cele mai reduse cresteri economice in T2

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 12:31
934 citiri
Romania, printre statele UE cu cele mai reduse cresteri economice in T2

Romania se numara printre statele cu cele mai mici cresteri economice din UE in trimestrul al doilea raportat la primele trei luni ale anului, de trei ori mai redusa ca procent decat avansul de 1% inregistrat la nivelul Uniunii Europene si zonei euro, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat, informeaza Mediafax.

Singurele tari din UE cu cresteri economice mai timide decat Romania in intervalul aprilie-iunie, raportat la primul trimestru al anului, sunt Spania si Portugalia (0,2% fiecare), Letonia (0,1%), Ungaria (0%) si Grecia (-1,5%).

La polul opus, economia Lituaniei a crescut cu 3,2%, PIB-ul Finlandei s-a majorat cu 3,1%, iar cel al Germaniei s-a extins cu 2,2%.

Raportat la trimestrul al doilea al anului trecut, Romania este printre cele sase state membre a caror economie s-a contractat in perioada aprilie-iunie.

Cele mai puternice scaderi ale PIB au fost inregistrate in Letonia (-3,9%), Grecia (-3,5%), Romania si Bulgaria (-1,5%), in timp ce Spania si Cipru au avut contractii economice de numai 0,1%, respectiv 0,2%.

Economia UE si cea a zonei euro au crescut cu 1,9% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai puternice avansuri fiind inregistrate in Slovacia (5%), Polonia (3,8%) si Germania (3,7%).

#romania, #cresteri, #economice, #ue , #Romania