Romania se pregateste de lupta impotriva hackerilor. Avem strategie de securitate cibernetica

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:27
3879 citiri
Romania se pregateste de lupta impotriva hackerilor. Avem strategie de securitate cibernetica

CSAT a aprobat, in sedinta de marti, Strategia de Securitate Cibernetica, document care vizeaza protectia infrastructurilor cibernetice "in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adoptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene".

"Strategia de Securitate Cibernetica a constituit un alt subiect care a fost discutat in cadrul sedintei. Consiliul Suprem de Aparare a Þarii a aprobat aceasta strategie care vizeaza implementarea unor masuri de securitate care sa conduca la cresterea nivelului de protectie a infrastructurilor cibernetice in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adoptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene", informeaza Presedintia, intr-un comunicat remis dupa sedinta CSAT.

Presedintele Traian Basescu declara, pe 21 ianuarie, ca in perioada care a trecut "Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", caruia a reusit sa-i faca fata gratie pregatirii care a inceput in urma cu trei ani, cand in CSAT s-a facut o prioritate din protejarea sistemelor informatice.

"In perioada care a trecut, Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", a spus Basescu, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

"Octombrie Rosu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa Romaniei in ultimii 20 de ani, SRI identificand entitati cibernetice ostile care urmaresc culegerea de informatii confidentiale inclusiv despre resursele naturale romanesti, a afirmat sambata purtatorul de cuvant al Serviciului, Sorin Sava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategie securitate cibernetica, #atac hackeri Romania, #securitate informatica Romania , #Romania