Romania va contribui financiar cu 30.000 de dolari pentru reconstructia Mali

Joi, 16 Mai 2013, ora 08:32
1302 citiri
Romania va contribui financiar cu 30.000 de dolari pentru reconstructia Mali

Romania va contribui financiar cu 30.000 de dolari la eforturile internationale pentru redresarea durabila a Mali, angajamentul fiind exprimat, miercuri, la Bruxelles, de secretarul de stat in MAE, Ovidiu Dranga, la conferinta internationala a donatorilor pentru tara africana.

"Oficialul roman a anuntat intentia Romaniei de a contribui financiar la eforturile internationale pentru redresarea durabila a Mali in perioada imediat urmatoare", informeaza un comunicat MAE, care nu precizeaza insa suma contributiei romanesti.

Purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu, a precizat ulterior, ca este vorba de suma de 30.000 de dolari angajata de Romania la aceasta conferinta a donatorilor.

"Aceasta suma reprezinta numai o parte din contributia Romaniei la eforturile privind redresarea situatiei din Mali", a afirmat Predescu, care a subliniat ca tara noastra are o contributie si la misiunea UE de pregatire a armatei din Mali, prin cei zece instructori romani trimisi.

Comunitatea internationala s-a angajat miercuri, la Bruxelles, sa ajute Mali sa colecteze doua miliarde de euro pentru a se reface economic si politic dupa razboi, relateaza AFP.

Franta, alte aproximativ 100 de tari, Fondul Monetar International si Organizatia pentru Cooperare Islamica au promis sa ofere asistenta financiara statului Mali.

"Asistenta va fi substantiala", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, in deschiderea conferintei "Impreuna pentru un nou Mali". Evenimentul a fost organizat de Uniunea Europeana si Franta.

Obiectivul conferintei este colectarea a 1,96 miliarde de euro, suma care corespunde unei ponderi de 45% din cuantumul Planului de relansare durabila pentru Mali.

Uniunea Europeana a promis 520 de milioane de euro in intervalul 2013-2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania ajutor Mali, #reconstructie Mali contributie Romania , #Romania