Romania va prelua directivele UE din energie

Luni, 13 Iunie 2011, ora 10:21
844 citiri
Romania va prelua directivele UE din energie

Marlene Holzner, purtatoarea de cuvant a comisarului european pentru Energie, sustine ca termentul pana la care statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa transpuna in legislatia nationala un pachet important de directive europene din domeniul energetic (Pachetul Trei Legislativ) a fost prelungit pana in toamna, desi termenul limita era 3 martie. 

"Avand in vedere complexitatea implementarii unui cadru legislativ atat de vast, Comisia a anuntat statele membre ca nu va declansa procedurile de infringement inainte de toamna 2011.

Pana atunci, Comisia se afla in discutii cu autoritatile nationale de reglementare pe tema principalelor aspecte din acest pachet legislativ. Astfel de discutii avem si cu autoritatile romane", a explicat Holzner, citat de Adevarul.

Pachetul legislativ contine doua directive (pentru electricitate si gaze naturale) si trei regulamente (pentru transportul gazelor, pentru interconectarea sistemelor trasfrontaliere de electricitate si pentru infiintarea Agentiei pentru Cooperarea Reglementatorilor din Energie).

Parlamentul European a aprobat setul de acte normative in 2009, in acelasi an intrand si in vigoare.

De la acea data, respectiv 3 septembrie 2009, statele membre au avut la dispozitie 18 luni pentru preluarea directivelor in propria legislatie.

#romania, #directive ue energie, #energie , #Romania