Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania vinde uzina Electroputere

Romania vinde uzina Electroputere
DER STANDARD (Austria), 14 iunie 2007 - Fabrica de locomotive Electroputere din Craiova, care lucreaza in pierdere, va fi probabil vanduta firmei Al Arrab Contracting Company Ltd. Din Arabia Saudita. Autoritatea romana de privatizare, AVAS, a comunicat marti ca sauditii au facut oferta cea mai buna pentru cele 62,82% din actiunile fabricii oferite spre vanzare.

Vor urma negocieri cu firma Al Arrab, singurul investitor strain care a facut o oferta valabila.

Potrivit AVAS, tranzactia va cuprinde in total 120 de milioane de euro, din care doar 2,3 milioane vor fi pentru pachetul de actiuni. Restul va fi folosit pentru preluarea datoriilor, investitii si acumulari de capital. Cele 62,82% ale actiunilor de la Electroputere oferite spre vanzare apartin statului, iar restul unor actionari particulari.

Electroputere, una din cele cateva mari intreprinderi ramase, care urmeaza sa fie privatizate, a inregistrat in 2006 pierderi de 41% in valoare de 50,1 milioane de lei. Fabrica, fondata in 1949, produce motoare pentru locomotive Diesel si electrice, electromotoare, accesorii pentru instalatii de inalta tensiune, precum si diferite piese de schimb din fonta si otel.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori