Romanii beau de trei ori mai putina bere decat cehii. Vezi cine conduce clasamentul european

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 11:00
2729 citiri
Romanii beau de trei ori mai putina bere decat cehii. Vezi cine conduce clasamentul european

Daca erati convinsi ca nemtii sunt detinatorii recordului la consumul de bere, veti fi surprinsi sa aflati ca acestia sunt intrecuti de doua alte doua popoare europene.

Romania ocupa locul 19 in top 20 al statelor europene cu cel mai ridicat consum de bere pe cap de locuitor, conform unui clasament realizat de BusinessInsider.

Locul 20 - Cipru

Un cipriot bea in medie 58,1 litri de bere anual, berea reprezentand 35% din totalul alcoolului consumat. In Cipru, exista doua fabrici importante de bere, iar aceasta industrie aduce 48 milioane de euro la bugetul de stat.

Locul 19 - Romania

La noi in tara se consuma anual 58,2 litri de bere pe cap de locuitor, insa Romania sta foarte bine la numarul de fabrici (20).Berea reprezinta 39% din totalul bauturilor alcoolice consumate de romani. Industria aduce la bugetul de stat 680 de milioane de euro.

Locul 18 - Rusia

Rusii ne intrec la consumul de bere cu doar 700 mililitri, insa aceasta bautura reprezinta doar 33% din cantitatea totala de alcool cumparata. Nu se stie cati producatori de bere detin fabrici in aceasta tara si nici ce volum de taxe si impozite se platesc in industria rusa a berii.

Locul 17 - Bulgaria

Vecinii nostri de la sud beau in fiecare an 59,5 litri de bere pe cap de locuitor, bautura reprezentant 33% din totalul alcoolului consumat. Bulgarii au 11 fabrici de bere, iar la bugetul de stat ajung anual doar 190 de milioane de euro.

Locul 16 - Portugalia

Portughezii beau cu doar 100 mililitri de bere mai mult decat bulgarii si au sapte fabrici de bere. Insa bugetul de stat se imbogateste in fiecare an cu 973 de milioane de euro de pe urma acestei piete.

Locul 15 - Polonia

Apetitul polonezilor pentru aceasta bautura este net superior popoarelor aflate in urma lor in clasament. Mai exact, in Polonia, se consuma anual, in medie, 69,1 litri de bere pe cap de locuitor, bautura care reprezinta 56% din volumul alcoolului consumat.

Aici exista 70 de fabrici de bere, iar veniturile generate la buget sunt de 3,1 miliarde de euro.

Locul 14 - Ungaria

Cu toate ca surclaseaza Polonia, Ungaria nu obtine decat 470 de milioane de euro din industria berii, sub forma de taxe si impozite. Aici se gasesc 55 de fabrici, iar un ungur bea, in medie, 75,3 litri de bere pe an.

Locul 13 - Olanda

La bugetul olandez ajung anual 2 miliarde de euro din industria berii. Acest stat are nu mai putin de 72 de fabrici, iar un locuitor consuma in medie 79 de litri de bere in fiecare an.

Locul 12 - Croatia

Croatii consuma anual 81,2 litri de bere pe cap de locuitor, bautura reprezentand 37% din volumul total de alcool consumat.

Locul 11 - Spania

Bugetul de stat al Spaniei creste cu 4,2 miliarde de euro in fiecare an datorita acestei industrii. Aici exista 20 de fabrici, iar spaniolii consuma anual 83,8 litri de bere pe cap de locuitor.

Locul 10 - Slovacia

Cu toate ca slovacii consuma mai multa bere decat spaniolii, aceasta tara aplica taxe si impozite de 20 de ori mai mici. In Slovacia exista 11 fabrici de bere, iar consumul anual mediu se ridica la 84,1 litri.

Locul 9 - Luxembourg

Cu toate ca in acest stat se consuma anual 84,4 litri de bere, bautura reprezinta doar 14% din volumul total de alcool consumat.

Locul 8 - Finlanda

Bugetul finlandez se imbogateste anual cu 1,14 miliarde de euro de pe urma acestei piete. Aici exista 20 de fabrici de bere, iar consumul se ridica la 85 de litri anual pe cap de locuitor.

Locul 7 - Danemarca

Un danez bea, in fiecare an, cu 4,9 litri de bere mai mult decat un finlandez, in acest stat existand 120 de fabrici de bere. Cu toate acestea, anual, ajung la bugetul de stat doar 889 de milioane de euro generate de aceasta industrie.

Locul 6 - Belgia

Belgienii sunt mari fani ai berii, aceasta tara detinand un loc confortabil atat din punct de vedere al consumului (93 de litri/an/cap locuitor) si al numarului de fabrici (135), cat si al volumului de taxe si impozite colectate (1,9 miliarde de euro).

Locul 5 - Marea Britanie

Britanicii beau anual 99 litri bere pe cap de locuitor. Insa nu aceasta este surpriza, ci faptul ca Marea Britanie are nici mai mult nici mai putin de 667 de fabrici de bere.

Taxele si impozitele colectate de pe aceasta piata se ridica la 13,3 miliarde de euro.

Locul 4 - Austria

Austriecii sunt cei care duc consumul de bere peste pragul psihologic de 100 de litri pe an. In Austria exista 173 de fabrici de bere, industria aducand la bugetul de stat 1,4 miliarde de euro.

Locul 3 - Germania

Nemtii nu sunt cei mai mari bautori de bere, cum ne-am fi imaginat. Intr-adevar, un neamt consuma anual 115,8 litri de bere, iar in Germania se regasesc 1.319 fabrici. Insa aceasta tara este intrecuta de alte doua la acest capitol.

Locul 2 - Irlanda

Fiind un stat mult mai mic decat Germania, in Irlanda exista doar 26 de fabrici de bere. Insa locuitorii consuma 131,1 litri de bere in fiecare an, iar la bugetul de stat ajung 1,48 miliarde de euro sub forma de taxe si impozite din aceasta industrie.

Locul 1 - Cehia

Cehii sunt detinatorii recordului la consumul de bere, un ceh band 156,9 litri de bere in fiecare an. Berea reprezinta 57% din volumul total de bautori alcoolice consumate.Exista 128 de fabrici cehesti, iar, anual, ajung la bugetul de stat 676 de milioane de euro din industria berii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bere, #consum bere, #producator bere, #record bere, #bautura, #alcool, #fabrica bere, #top bere , #Romania