Romanii s-au invatat sa plateasca cu cardul

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 11:55
1178 citiri
Romanii s-au invatat sa plateasca cu cardul

Romanii au platit anul trecut prin carduri Visa cu 76% mai mult la comercianti. Cheltuielile facute de posesorii romani de carduri Visa la comercianti au avansat cu 76,3% in 2008, in timp ce numarul tranzactiilor a urcat cu 65,4%, pe fondul extinderii retelei de acceptare, a declarat marti directorul general Visa Europe Romania, Catalin Cretu.

La sfarsitul anului trecut, aproape 70.000 de comercianti din Romania acceptau plati cu cardurile Visa.

In anul fiscal iunie 2007 - iunie 2008, numarul total de carduri Visa in Romania a crescut cu 15,7%, iar numaru total de tranzactii deruate pe cardurie Visa a crescut cu 29,8%. Valoarea totala a tranzactiilor derulate pe cardurile de business a ajuns la 1,25 milirde euro.

"Rezultatele pozitive pe care le-am anuntat arata clar ca romanii folosesc cardurile Visa mai frecvent si apreciaza siguranta si comoditatea platilor efectuate cu cardul. Mai exact, una din patru tranzactii derulate cu carduri Visa sunt efectuate la comercianti", a mentionat Cretu.

El a adaugat ca va consolida in continuare aceasta tendinta prin campanii de informare a consumatorilor, care vor fi lansate curand. De asemenea, tot mai multe companii utilizeaza cardurile Visa.

"Numarul de carduri Visa business a crescut cu 35,5% in anul fiscal 2008, in timp ce valoarea totala cheltuita la comercianti pe aceste carduri a crescut cu 81,7%", a mai spus directorul general Visa Europe Romania.


In Europa sunt peste 360 milioane de carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal, care s-a incheiat in iunie 2008, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1.300 miliarde euro, iar 11,4% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si una dintre cele mai mari retele de bancomate din lume, care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#card, #cheltuieli, #comercianti, #romani, #tranzactii, #visa , #Romania