Royal Bank of Scotland a afisat pierderi in T1

Vineri, 08 Mai 2009, ora 11:14
1487 citiri
Royal Bank of Scotland a afisat pierderi in T1

Royal Bank of Scotland Group Plc, cea mai mare banca detinuta de guvernul britanic, a raportat pierderi in primul trimestru, in contextul in care imprumuturile neperfomante si deprecierile de active au ajuns la 4,9 miliarde lire sterline (7,4 miliarde dolari), scrie Bloomberg, conform Newsin.

Pierderile nete au fost de 857 milioane lire sterline, comparativ cu un profit de 245 milioane lire sterline in perioada similara din 2008.

In contextul crizei economice mondiale, directorul executiv al bancii, Stephen Hester, a concediat mai mult de 11.700 de angajati si a vandut masiv active pentru a aduce banca pe profit.

Titlurile bancii, detinuta in proportie de 70% de guvernul britanic, s-au apreciat cu 73% in ultimele trei luni, pe piata londoneza.

Banca a afisat in februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri, #pierderi, #rbs, #titluri , #Romania