Saaten Union Romania estimeaza o crestere cu 30% a vanzarilor de samanta de grau

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 10:00
1304 citiri
Saaten Union Romania estimeaza o crestere cu 30% a vanzarilor de samanta de grau

Producatorul de seminte Saaten Union Romania SRL estimeaza pentru toamna anului 2010 o crestere a vanzarilor de samanta de grau cu circa 30% fata de toamna anului 2009, in timp ce la samanta de rapita se inregistreaza o scadere cu circa 12%, potrivit unui comunicat transmis duminica de companie, conform NewsIn.

"Vanzarile de samanta de grau sunt mai mari pentru ca graul din recolta de anul acesta are un pret de vanzare bun si producatorii nu si-au mai oprit samanta din productia proprie. Au preferat sa-l vanda.

La rapita, vanzarile de samanta au scazut pentru ca, din cauza secetei, nu s-a putut pregati terenul pentru a fi insamantata in epoca optima (25 august-10 septembrie)", a declarat directorul general al Saaten Union Romania, George Aldescu.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor  care vor sa foloseasca samanta certificata, Saaten Union a scazut preturile anul acesta, avand in vedere criza financiara.

"Am adoptat aceasta politica deoarece fermierii sunt decapitalizati, nu dispun de fonduri.

De asemenea, ii ajutam pe fermieri, care in general sunt conservatori cand aleg un hibrib sau un soi, sa inteleaga ca gresesc daca nu folosesc hibrizi noi, mai performanti fata de cei pe care ii cunosc.

Pentru a-i convinge, le oferim cu titlu gratuit samanta pentru un hectar sau doua, in functie de marimea fermei, sa o testeze si sa vada avantajele", a precizat George Aldescu.

#saaten, #union, #seminte, #samanta, #grau , #Romania