Sofia si Baku ar putea deschide un centru de gaz comprimat in Georgia, ce va aproviziona si Romania

Marti, 16 Martie 2010, ora 12:45
1016 citiri
Sofia si Baku ar putea deschide un centru de gaz comprimat in Georgia, ce va aproviziona si Romania

Bulgaria si Azerbaidjanul discuta posibilitatea infiintarii unui centru de procesare a gazului natural comprimat in Georgia, pentru ca produsul final sa fie transportat in Bulgaria si Romania, a declarat expertul azer Ilham Saban, citat de Sofia News Agency si preluat de NewsIn.

Expertul a adaugat ca un grup de lucru azero-bulgar discuta mai multe posibilitati pentru a livra gaz natural Bulgariei.

Saban a avertizat, insa, ca implementarea unui astfel de proiect ar necesita resurse importante si ca realizarea sa este putin probabil in viitorul apropiat.

El a precizat ca Azerbaidjanul ar putea fi mai interesat de rezultatele negocierilor din Bulgaria si Turcia, respectiv Grecia, ca posibila ruta alternativa de livrare.

In noiembrie, ministrul bulgar al economiei, energiei si turismului Traicio Traikov, a anuntat ca societarea bulgara de gaz Bulgartransgaz si cea azera, GNKAR, vor infiintat o companie comuna.

Traikov a primit autorizatie din partea Consiliului de Ministri pentru a semna un memorandum de cooperare si pentru a infiinta compania. 

#sofia, # baku, # georgia, # romania, # gaz , #Romania