Spaga, cea mai intalnita forma de coruptie la romani

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 16:58
1650 citiri
Spaga, cea mai intalnita forma de coruptie la romani

Nu mai putin de 86,2% dintre romani spun ca au cunostinta despre cazuri de coruptie, iar majoritatea exemplelor pe care le cunosc se refera la situatii generale de rezolvare a unei probleme prin spaga, potrivit unui studiu dat publicitatii joi si preluat de NewsIn.

Conform studiului realizat de Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21, 44% dintre exemplele asociate coruptiei sunt cele de mita data la medic, la scoala, la Politie sau la angajare.

Alte exemple de cazuri de coruptie identificate de respondenti sunt tratamentul discriminatoriu si nepotismul (2,52%), achizitiile publice si utilizarea nejustificata a banilor publici (2,52%) si cazuri de coruptie in care au fost implicati actori locali sau reprezentanti ai administratiei locale si centrale, politicieni (21%).

In ceea ce priveste sursele de informare cu privire la coruptie, mass-media se afla pe primul loc ca sursa credibila in furnizarea informatiilor despre coruptie, fiind mentionata de 73,54% dintre cetateni, potrivit aceluiasi studiu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spaga, #coruptie, #romani, #studiu , #Romania