Romania nu va intra in Schengen prea curand - surse

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 08:31
1402 citiri
Romania nu va intra in Schengen prea curand - surse

Problema extinderii spatiului Schengen a devenit in intregime politica si nu este asteptata nicio decizie pana la sfarsitul lui 2013, a declarat o sursa diplomatica din cadrul Consiliului Uniunii Europene, relateaza site-ul Novinite.com.

Sursa citata a reamintit pentru Bulgarian Telegraph Agency (BTA) ca tarile care au blocat decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen au fost Olanda, Germania si Franta.

Aceasta a sugerat ca obtinerea unui consens va fi dificila deoarece mai multe tari sunt sceptice cu privire la extinderea acestei zone de libera circulatie.

Sursa a subliniat ca situatia nu se va schimba nici daca rapoartele Comisiei Europene elaborate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, de la sfarsitul lui 2013, vor fi pozitive.

Rugat sa comenteze planurile de prevenire a turismului pentru beneficii sociale dinspre estul catre vestul Europei, diplomatul a afirmat ca cel mai important este ca UE sa respecte propria legislatie.

Dupa intalnirea Consiliului Afaceri Interne la inceputul lui martie, doar zece tari si-au declarat sprijinul fata de aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intrare Romania Schengen, #aderare romania schengen , #Romania