Tnuva isi inchide singura ferma de vaci din Romania

Luni, 07 Martie 2011, ora 15:05
3264 citiri
Tnuva isi inchide singura ferma de vaci din Romania

Compania israeliana Tnuva a sistat activitatea singurei ferme de vaci detinute in Romania, considerata neprofitabila, relateaza portalul ynetnews.com, care il citeaza pe directorul general al firmei, Arik Schor, infomreaza NewsIn.

Ferma adapostea 1200 de vaci de lapte, care asigurau un sfert din productia necesara fabricii de lactate. Potrivit lui Arik Schor, compania dispune de suficient lapte din surse externe.

"Ferma si cresterea vacilor nu sunt activitatea principala a Tnuva, asa ca ne-am intrebat daca mai are rost sa investim in asa ceva. Ferma nu este profitabila si a fost construita, initial, pentru a asigura aprovizionarea cu lapte in cazul unui deficit. Nu ne mai regasim in aceasta situatie.

Printre furnizorii nostri din Romania se numara si compania israeliana Adama Holding, asa ca problema inchiderii fermei a fost atent examinata", a spus Schor.
 
Ferma de vaci se afla la 20 de kilometri de Bucuresti
, langa fabrica de lactate Tnuva, care a demarat cu o investitie de 55 de milioane de euro. Ferma, de 20 de hectare, a fost cumparata cu un milion de euro de la un fost CAP, dizolvat in urma prabusirii regimului Ceausescu, scrie ynetnews.com.

Grajdurile au fost renovate si reutilate de o echipa israeliana, iar vacile au fost importate din Germania. Potrivit lui Schor, autoritatile romane ar urma sa construiasca un aeroport pe amplasamentul fermei.

#tnuva, #ferma, #ferma de vaci, #companie , #Romania