Videanu decide la Tblisi caledarul dezvoltarii proiectului AGRI cu Georgia si Azerbaijan

Marti, 11 Mai 2010, ora 11:51
1094 citiri
Videanu decide la Tblisi caledarul dezvoltarii proiectului AGRI cu Georgia si Azerbaijan

Adriean Videanu se va intalni miercuri la Tblisi cu omologii sai din Georgia si Azerbaijan, pentru a agrea statutul companiei de proiect care va construi cele doua terminale de gaz natural lichefiat (proiectul AGRI), precum si pentru a stabili calendarul dezvoltarii acestui proiect, informeaza NewsIn.

"Maine (miercuri, 12 mai, n.r.) ma voi duce la Tblisi, unde ma voi intalni cu omologii mei azer si georgian, in ideea de a agrea statutul companiei de proiect care urmeaza sa se infiinteze la Bucuresti si pentru a stabili calendarul dezvoltarii proiectului AGRI, care a facut obiectul memorandumului trilateral pe care l-am semnat (la 13 aprilie, n.r.).

Vrem sa urgentam demararea acestui proiect dat fiind perspectivele atat din punct de vedere al termenului de finalizare, cat si al fezabilitatii acestui proiect", a declarat marti ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, Videanu a mentionat ca, din punctul sau de vedere, "AGRI poate fi cel mai rapid si cel mai fezabil proiect pe culoarul sudic dintre toate cele care sunt in momentul de fata in dezvoltare".

Adriean Videanu, impreuna cu ministrul industriei si energiei din Republica Azerbaijan, Natig Aliyev, si ministrul energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, au semnat la 13 aprilie, la sediul Ministerului roman al Economiei, Memoradumul de Intelegere care sta la baza infiintarii companiei de proiect care va construi doua terminale de gaz natural lichefiat.

Ministrul spunea la acea data ca, in opinia sa, acest proiect se va realiza mai repede ca Nabucco.

Interconectorul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania) este destinat transportului gazelor naturale azere in Romania, in stare lichefiata.

Proiectul prevede construirea a doua teminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta.

#videanu, #agri, #georgia, #azerbaijan , #Romania