Videanu propune strategie energetica pe cel putin 20 de ani

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 11:45
1496 citiri
Videanu propune strategie energetica pe cel putin 20 de ani

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi ca strategia energetica a Romaniei trebuie realizata intr-o perioada de circa 20 de ani, aceasta neputand fi gandita pe 2-4 ani, asa incat sa fie revizuta la fiecare guvernare, transmite NewsIn.

"Nu se poate face o strategie energetica pe doi ani si nici macar pe patru ani, asa cum prevede legislatia Romaniei, o realizare corecta a acesteia se poate face in circa 20 de ani.

Strategia energetica nu trebuie sa fie schimbata o data la patru ani, la schimbarea fiecarui Guvern.

Vom propune ca partea de viziune si de componenta sa se adopte prin lege, ca sa nu mai fie nevoie ca Guvernul sa isi revizuiasca strategia energetica o data la patru ani", a explicat Videanu.

Totodata, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri a mai spus ca pentru realizarea strategiei energetice a purtat discutii cu formatiunile politice din Parlament.

"Am invitat toate formatiunile politice sa participe la acest proces, nu vreau sa existe paternitate din punct de vedere al strategiei, vreau sa existe contributie", a mentionat Videanu.

Ministerul de resort a adaugat ca doreste ca toate proiectele din sectorul energetic romanesc sa se realizeze in parteneriate public private.

"Toate proiecte propuse se vor realiza in parteneriate public-private pentru a incuraja competitia in domeniul energetic", a conchis Adriean Videanu.

#videanu, #strategie, #energetica, #romania , #Romania