Videanu: Romania incearca sa reia discutiile pe PEOP

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 11:33
1865 citiri
Videanu: Romania incearca sa reia discutiile pe PEOP

Romania va relua saptamana viitoare discutiile privind dezvoltarea oledoctului PEOP, in care ar putea fi atrase Kazahstan si Azerbaijan, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit Mediafax.

"PEOP (Pan European Oil Pipeline) incepe sa fie din ce in ce mai interesant, autoritatile kazace si azere vor sa-si valorifice resursele pe care le au. Saptamana viitoare vom incerca sa reluam dezbaterile pe PEOP, pentru ca Romania poate fi o tara de tranzit si de procesare a titeiului. Croatia cred ca isi va regandi participarea, si finalmente cred ca si Italia va fi foarte interesata sa participe la proiect. Exista interes", a afirmat Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

PEOP, care era sustinut in urma cu citiva ani si de Croatia, Serbia si Italia, urma sa transporte titei din portul Constanta pana la Trieste, in Italia.

El a adaugat ca pentru Romania proiectul gazoductului Nabucco este prioritar, dar Romania vrea sa deruleze si alte proiecte energetice in culoarul sudic al Europei.

"AGRI nu este proiect concurent al niciunui alt proiect pe culoarul sudic, prioritatea Romaniei ramane Nabucco. Romania este angajata ferm in proiectele sustinute de UE, dar are si proiectele sale pe care vrea sa le prezinte ca fezabile", a afirmat Videanu.

AGRI este un proiect sustinut de Georgia, Azerbaijan si Romania si vizeaza transportul de gaze din zona Marii Caspice catre pietele europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agri transport titei nabucco peop videanu , #Romania