Vintu: nu este un proces, ci o problema strict politica

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 18:00
1159 citiri
Vintu: nu este un proces, ci o problema strict politica

Sorin Ovidiu Vintu le-a spus miercuri magistratilor, care judeca recursul formulat fata de decizia de arestare preventiva in dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului, ca procesul sau este unul politic, acuzand institutiile statului ca fac totul pentru a-l "satisface" pe presedinte, potrivit Mediafax. 

"Este evident ca nu am de-a face cu un proces, ci este o problema strict politica. Provine din politica si imi pare rau ca institutiile acestui stat fac absolut orice pentru a-l satisface pe acest om (pe presedintele Traian Basescu, n.r.)", a declarat omul de afaceri, miercuri, in fata instantei.

Vantu a mai spus ca procurorul care a condus ancheta in cauza in care este acuzat de favorizarea infractorului ar fi putut sa-i ceara documente, iar el i le-ar fi pus la dispozitie.

"Ar fi fost suficient ca procurorul care ma ancheteaza sa ceara punerea la dispozitie a documentatiei care face obiectul disertatiei doamnei procuror (de sedinta, n.r.). Le-as fi pus cu cea mai mare placere la dispozitie aceasta documentatie", a spus Vantu, referindu-se la documente bancare.

"Evident, nu a fost nevoie de asa ceva, totul a trebuit facut asa cum ati vazut", a mai spus Vantu.

Omul de afaceri a continuat seria acuzatiilor la adresa sefului statului, relatand cum acesta i-a cerut sprijin mediatic in 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care Sorin Ovidiu Vantu a acceptat-o, pentru "progresul Romaniei". 

#sorin ovidiu vantu, #proces, #traian basescu , #Romania