Aeroflot, pe lista privatizarilor din Rusia

Luni, 27 Iunie 2011, ora 17:16
1145 citiri
Aeroflot, pe lista privatizarilor din Rusia

Ministrul de Finante al Rusiei, Alexei Kudrin, a anuntat ca guvernul intentioneaza sa vanda participatii de control la companii mari de stat, in urmatorii ani si ca va include, pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate, operatorul de transport aerian Aeroflot, precizeaza NewsIn.

"Dupa toate probabilitatile, compania Aeroflot va fi inclusa", a afirmat Kudrin la o conferinta pentru investitori organizata de banca Rennaissance Capital, transmite Reuters.

Presedintele Dmitri Medvedev vrea sa accelereze ritmul privatizarilor pentru a reduce dominatia statului in economie si a cerut guvernului ca pana la 1 august sa extinda programul de vanzari de active.

"In urmatorii trei-cinci ani, trebuie sa vindem participatiile de control la toate companiile majore", a spus Kudrin.

El a aratat ca este vorba de companii din sectoarele financar, petrolier, comunicatii si din transporturi, incepand cu Sovcomflot si Aeroflot.

In acest an, Rusia a listat 10% din actiunile bancii de stat VTB, pentru care a obtinut trei miliarde de dolari, si intentioneaza sa vanda o participatie de 7,6% la Sberbank, pentru circa sase miliarde de dolari.

Compania de stat Sovcomflot, care opereaza o flota mare de nave comerciale, este vizata pentru vanzarea a 25% din actiuni, in acest an.

Statul rus detine 51,17% din Aeroflot, iar banca centrala alte 11,8% din titluri.

Kudrin tinteste obtinerea a 30 de miliarde de dolari din privatizari, in urmatorii trei ani, suma care ar putea creste cu 25%-50%, daca Rusia va extinde programul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroflot, #rusia, #privatizari companii rusia , #Rusia