Aeroflot vrea sa achizitioneze 44 de avioane Boeing si Airbus

Miercuri, 20 Septembrie 2006, ora 15:13
971 citiri

Compania aeriana de stat Aeroflot, cea mai mare companie aeriana din Rusia, a anuntat, miercuri, ca incepand cu 2010 intentioneaza sa achizitioneze 22 de avioane de linie Boeing, un numar egal de aparate Airbus urmand sa fie achizitionate incepand cu 2012, informeaza agentia Interfax.

'Avem intentia de a achizitiona atat avioane Boeing cat si aparate Airbus', a declarat directorul general al Aeroflot, Valeri Okulov, precizand ca fiecaruia din cei doi constructori aeronautici ii va fi comandat un numar de 22 de avioane.

Potrivit acestuia cele 22 de aparate Boeing 787 Dreamliner vor fi achizitionate in perioada 2010-2012, iar cele 22 de aparate Airbus A350 in perioada 2012-2016. In plus, Okulov a anuntat ca Aeroflot a convenit deja termenii acordului cu Boeing, dar mai discuta inca tranzactia referitoare la aparatele Airbus.

Anuntul intervine la o zi dupa ce Alexander Lebedev, care controleaza 30 la suta din actiunile Aeroflot prin intermediul National Reserve Corporation, a anuntat ca a platit 40 milioane dolari pentru a rezerva avioanele Boeing pentru Aeroflot si a evita astfel caderea acestui contract de trei miliarde dolari.

Aeroflot analizeaza de ceva vreme achizitionarea unui numar de 22 de aparate long-courrier pentru modernizarea flotei sale, compusa in mare parte din aparate de fabricatie rusa. La mijlocul lunii septembrie Aeroflot a anuntat lansarea unui apel de oferta pentru cel 22 de aparate, urmand ca decizia consiliului de administratie sa fie anuntata abia vineri.

Cea mai mare companie aeriana rusa are nevoie urgenta sa-si modernizeze flota, fiind posibil sa anunte noi achizitii de avioane. Atat Boeing cat si Airbus spera sa obtina o parte cat mai importanta din aceste noi comenzi, diferenta fiind ca modelul long-courrier Boeing 787 Dreamliner va fi disponibil incepand cu 2008 in timp ce lansarea pe piata a rivalului Airbus A350 a fost amanata pentru 2012.

Rompres