Atentatele din Rusia: Bilantul victimelor a ajuns la 33 de morti

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 13:45
1118 citiri
Atentatele din Rusia: Bilantul victimelor a ajuns la 33 de morti

Bilantul celor doua atentate de la Volgograd (sud-vestul Rusiei) a crescut la 33 de morti, au anuntat marti autoritati locale, informeaza France Presse.

"O victima a exploziei survenite la 29 decembrie in gara /feroviara/ a murit in noaptea de luni spre marti la spitalul din Volgograd, numarul celor decedati crescand astfel la 18", a indicat pentru agentia Interfax un purtator de cuvant al Ministerului local pentru Situatii de Urgenta, Dmitri Ulanov.

Aceeasi sursa a adaugat ca bilantul atentatului de luni, comis intr-un troleibuz, a crescut la 15 morti.

Un bilant precedent al victimelor celor doua atentate consemna 31 de morti: 17 - in urma exploziei de duminica in gara centrala a acestui oras de pe Volga, fost Stalingrad, si 14 - in atentatul de luni dimineata, la o ora de varf, intr-un troleibuz.

Presedintele Vladimir Putin a ordonat intarirea masurilor de securitate pe intreg teritoriul Rusiei dupa cele doua atentate, inca nerevendicate insa ambele atribuite unor kamikaze, care intervin cu putin mai mult de o luna inaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci.

Kremlinul a facut din aceste jocuri, pe care le doreste un fel de vitrina a Rusiei, o prioritate nationala si a investit miliarde de dolari in infrastructura de la Soci, statiune balneara situata la poalele Caucazului, o regiune extrem de instabila din sudul Rusiei.

Liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, a facut apel in luna iulie, intr-o inregistrare video, la atacuri pentru a impiedica 'prin orice mijloace' desfasurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

#atentat Rusia, #bilant morti, #atentat Volgograd , #Rusia