Banca centrala a Georgiei reduce dobanda cheie

Miercuri, 20 August 2008, ora 15:07
1308 citiri

Banca centrala a Georgiei a coborat, miercuri, dobanda cheie, platita la certificatele de depozit, de la 12% pana la 11% pe an, pe fondul temperarii inflatiei, si a mentionat ca se asteapta la o incetinire a cresterii economice din cauza conflictului militar cu Rusia, relateaza Reuters.Banca centrala a Georgiei a coborat, miercuri, dobanda cheie, platita la certificatele de depozit, de la 12% pana la 11% pe an, pe fondul temperarii inflatiei, si a mentionat ca se asteapta la o incetinire a cresterii economice din cauza conflictului militar cu Rusia, relateaza Reuters.


"Am decis sa reducem ratele dobanzilor la certificatele de depozit la 11%, de la 12%", a declarat presedintele bancii centrale, David Amaglobeli, citat de Reuters.


"Credem ca presiunile inflationiste sunt mai scazute in prezent si, avand in vedere situatia actuala din tara, avem de-a face cu o incetinire a cresterii economice. De aceea am luat aceasta decizie", a adaugat el.


Banca centrala organizeaza licitatii de doua ori pe saptamana pentru a vinde certificate de depozit, in timp ce intalnirile comitetului de politica monetara au loc o data pe luna.