Banca centrala din Rusia taie dobanda de referinta la 10%

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 13:26
1433 citiri
Banca centrala din Rusia taie dobanda de referinta la 10%

Banca centrala a Rusiei a coborat dobanda de refinantare cu jumatate de punct procentual, la 10%, ca sa stimuleze creditarea si sa ajute in acest fel economia sa-si revina de pe urma cele mai mari contractii inregistrate pana in prezent, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.

Banca centrala a micsorat, de asemenea, dobanda de rascumparare pentru imprumuturile bancii centrale la 9% de la 9,5%, incepand de miercuri, potrivit unui comunicat publicat, marti, de banca pe pagina sa de internet. Este a saptea reducere a ratelor din 24 aprilie.

Pe 14 septembrie, banca centrala a Rusiei a mai micsorat rata cu un sfert de punct procentual. "Dobanzile la imprumuturile din sectorul real al economiei raman relativ ridicate. Urmatorii pasi de reducere a ratelor de dobanda vor depinde de nevoia de a crea conditii pentru extinderea creditarii si stimularea cresterii economice, tinand cont de tendintele inflationiste", se mai arata in comunicatul bancii.

Ministrul de finante rus Alexei Kudrin a spus, marti, investitorilor la o conferinta de la Moscova ca Rusia "a iesit din recesiune", dupa ce economia s-a comprimat cu 10,9% in trimestrul al doilea. Rubla s-a apreciat cu 0,1%, la 30,0720 unitati/dolar in jurul orei 10:30, ora Romaniei, si a castigat 0,4% fata de euro, la 43,9130 ruble/euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#creditare, #dobanda, #economie, #imprumuturi , #Rusia