Cat ne costa embargoul rus asupra produselor alimentare din UE

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 08:34
990 citiri
Cat ne costa embargoul rus asupra produselor alimentare din UE

Embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din Europa, ca parte a raspunsului sau la sanctiunile economice aplicate de UE in legatura cu situatia din Ucraina, ar putea costa Uniunea Europeana 5 miliarde de euro pe an, conform unui document prezentat miercuri, la Bruxelles, comisarilor europeni, informeaza Reuters.

Pe data de 6 august, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei in contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne si lapte precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia. In schimb, Elvetia este scutita de masurile introduse de Moscova pentru ca nu a participat la sanctiunile impuse de occidentali Rusiei dupa anexarea Crimeei.

Marii exportatori de fructe si legume, precum Polonia si Olanda, resimt deja impactul embargoului, si Comisia Europeana cauta modalitati de a-i despagubi pe fermieri sau de a gasi noi piete de desfacere a produselor alimentare.

Totalul exporturilor de produse alimentare din UE catre Rusia s-a ridicat anul trecut la 11,8 miliarde de euro, iar produsele care fac obiectul embargoului rus au reprezentat 5,1 miliarde de euro in exporturi in 2013, mentioneaza documentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia alimente, #importuri Rusia, #embargou Rusia , #Rusia