Cea mai mare vanzare de aur rusesc, de la caderea URSS incoace

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 17:26
3248 citiri
Cea mai mare vanzare de aur rusesc, de la caderea URSS incoace

Rusia vrea sa vanda o mare cantitate de aur, a declarat miercuri ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, dupa ce presa a vehiculat o serie de informatii cu privire la intentia Rusiei de a realiza cea mai mare vanzare de aur de la caderea Uniunii Sovietice, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Analizam aceasta chestiune", a declarat Kudrin, facand referire la posibilitatea de a vinde aur pe pietele externe.

"Vom continua sa studiem aceasta chestiune si am putea lua o decizie in zilele urmatoare", a adaugat el.

Saptamana trecuta, presa a vehiculat o serie de informatii potrivit carora Fondul rusesc de pietre si metale pretioase, Gohran, intentioneaza sa vanda in acest an, prin intermediul companiei publice Almaziuvelirexport, pana la 50 tone de aur pe Bursa din Londra, reprezentand cea mai mare cantitate de aur de la caderea URSS.

Rusia, unul dintre principalii producatori de aur la nivel mondial, a inregistrat un deficit bugetar in acest an pentru prima oara in ultimul deceniu, in contextul crizei economice.

Vanzarea ar putea permite acoperirea deficitului, potrivit unor canale media.

Sustinut de cererea mare din partea investitorilor, care vad aurul ca o investitie sigura, pretul unciei a atins la mijlocul lunii octombrie un record istoric de 1.070,80 dolari. 

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, #rusia, #vanzare , #Rusia