Comisarul european pentru energie cere Rusiei sa nu blocheze proiectul Nabucco

Luni, 28 Martie 2011, ora 17:57
1320 citiri
Comisarul european pentru energie cere Rusiei sa nu blocheze proiectul Nabucco

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a cerut Rusiei sa nu exercite presiuni pentru blocarea proiectului Nabucco, relateaza Sofia News Agency, transmite NewsIn.

Aflat la o conferinta de presa la Berlin, luni, el a cerut Rusiei sa nu preseze statele din Asia Centrala - potentiali furnizori de gaz pentru Nabucco sau tari de tranzit.

El a spus ca UE apreciaza Rusia ca un furnizor de energie si ca partener, dar, in cazul in care Europa primeste gaz de la state terte, este mai bine sa fie folosite cele mai scurte rute, decat ca aceste transporturi sa treaca prin Rusia.

Oettinger a mai spus ca Nabucco si proiectul rival South Stream, sustinut de Rusia, nu sunt comeptitori directi - ceea ce contrazice o declaratie facuta in noiembrie. El a recunoscut in noiembrie ca cele doua proiecte sunt rivale, prima astfel de recunoastere din partea unei institutii UE.

In ianuarie, UE a facut un pas extrem de important cu Azerbaidjanul pe tema furnizarii de gaz catre Uniune si pentru dezvoltarea Coridorului sudic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisar european, #rusia, #energie, #proiectul nabucco , #Rusia