Cresterea economica a Rusiei a incetinit la 1,1% in trimestrul al patrulea din 2008

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 11:37
1502 citiri
Cresterea economica a Rusiei a incetinit la 1,1% in trimestrul al patrulea din 2008

Cresterea economica a Rusiei a incetinit puternic in ultimul trimestru al anului trecut, la doar 1,1% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, potrivit datelor preliminare publicate vineri de Ministerul Economiei, relateaza Reuters.

Este cel mai lent ritm de crestere de cand economia a iesit din recesiune in 1999, fiind si sub nivelul estimat de analisti, de 2%. In al treilea trimestru, Rusia a inregistrat o crestere economica de 6,2%.

Fara ajustarile pentru elemente sezoniere, economia s-a comprimat de fapt cu 1,9% in ultimele trei luni din 2008, au estimat reprezentantii ministerului economiei. Datele trimestriale finale vor fi publicate in a doua partea acestei luni de catre agentia nationala de statistica, Rosstat.

"Cererea sustinuta de consum ramane motorul principal al cresterii economice", subliniaza ministerul, in raportul economic pentru 2008, care arata ca sectoarele care au suferit cel mai mult sunt constructiile, transportul si productia industriala.

Rusia a estimat ca economia sa se va comprima cu 0,2% in 2009, dupa cresterea de 5,6% de anul trecut, daca pretul petrolului, principala marfa de export a Rusiei, se mentine la 41 dolari/baril, dar unii analisti spun ca prognoza este prea optimista.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#crestere, # economica, # rusia, # incetinire, # petrol , #Rusia