Cum se fereste Rusia de criza: Blocheaza 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 16:48
1151 citiri
Cum se fereste Rusia de criza: Blocheaza 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012

Rusia a decis sa blocheze fonduri de 5 miliarde de euro din bugetul federal al acestui an, pe care sa le utilizeze in caz de nevoie pentru masuri anticriza, in contextul problemelor ingrijoratoare din zona euro.

"Fondurile, prevazute in bugetul federal al anului 2012, au fost temporar blocate", a relatat publicatia rusa Vedemosti.

In cazul unei situatii critice, aceste economii ar putea fi folosite pentru sustinerea industriei de automobile sau indexarea salariilor functionarilor publici in eventualitatea accelerarii inflatiei, a explicat o sursa apropiata situatiei.

Autoritatile din Rusia urmaresc cu ingrijorare problemele din zona euro, confruntata cu o grava criza a datoriilor, precum si incetinirea cresterii economice in Statele Unite si China.

In 2009, Rusia a fost puternic afectata de criza economica mondiala si caderea preturilor materiilor prime, cu o contractie a Produsului Intern Brut de aproape 8%.

Ulterior, economia rusa a revenit la o crestere de 4% in 2010 si de 4,2% anul trecut, sustinuta de majorarea preturilor hidrocarburilor, ale caror vanzari aduc 60% din veniturile tarii.

Premierul Vladimir Putin a avertizat deja ca 2012 va fi un an mai dificil decat cel precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia masuri anticriza, #Rusia zona euro, #probleme zona euro, #masuri anticriza , #Rusia