Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia rusa ar putea stagna in 2009

Economia rusa ar putea stagna in 2009
Economia Rusiei ar putea stagna anul acesta, afectata de criza creditelor, iar guvernul va spori, cel mai probabil, ajutoarele financiare acordate bancilor pentru asigurarea lichiditatilor, a declarat luni ministrul rus al finantelor. Guvernul estimeaza o crestere a produsului intern brut (PIB) de pana la 2%, in timp ce rata inflatiei va ramane ridicata. Ministrul finantelor, Alexei Kudrin, estimeaza o accelerare a inflatiei la 13% in 2009, fata de prognoza guvernului din noiembrie, ce miza pe o inflatie de 8%, anul acesta.


Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de la Hong Kong ca se asteapta ca scaderea cererii sa duca la ieftinirea petrolului sub estimarile Agentiei Nationale a Energiei, de aproximativ 40 dolari/baril, in 2009.Kudrin a mai spus ca Rusia se confrunta cu o provocare mai mare decat restul statelor, din cauza ieftinirii petrolului, desi pretul acestuia nu este atat de scazut ca acum 10 ani."Nu putem schimba tendinta de baza, dar putem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru sprijinirea economiei", a adaugat ministrul.Oficialii rusi continua sa aiba ca obiectiv principal liberalizarea pietelor financiare, dar criza crizelor arata ca unele sectoare ar trebui sa fie reglementate mai sever si auditarea trebuie sa fie mai ampla."Deciziile noastre vor fi orientate catre o transparenta mai buna, pentru ca investitorii sa cunoasca riscurile", a spus Kudrin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 886 ori