Emigranti voluntari: Rusii ii trimit pe refugiatii ucraineni in Siberia

Marti, 16 Februarie 2016, ora 14:20
3788 citiri
Emigranti voluntari: Rusii ii trimit pe refugiatii ucraineni in Siberia
Foto: Flickr / Erik / CC BY-SA 2.0 / Sakhalin

Zone pustii din Siberia si Extremul Orient urmeaza sa fie populate cu refugiati ucraineni care au ajuns in Rusia, pe baza de voluntariat, au anuntat autoritatile de la Moscova.

Conducerea Ministerului Dezvoltarii Economice de la Moscova intentioneaza sa creeze 50.000 de noi locuri de munca in provinciile orientale ale Federatiei Ruse, acestea fiind destinate ucrainenilor, informeaza agentia rusa TASS.

O adresa in acest sens a si fost inaintata Serviciului Federal pentru Migratie, care gestioneaza preluarea fluxului de refugiati intrati in Rusia in urma declansarii conflictului din estul Ucrainei.

"Lista cu zone care sunt prioritare in relocarea refugiatilor include teritoriul Trans-Baikal, Republica Buriatia, peninsula Kamceatka, Primorie, Kabarovsk, regiunile Amur, Irkutsk, Magadan, Sakhalin si Republica Autonoma Evreieasca", arata documentul inaintat de oficialii din Ministerul Dezvoltarii Economice.

Aproximativ 150.000 de ucraineni s-au refugiat in Rusia, din 2014 si pana in prezent, 29.000 dintre acestia fiind deja stramutati in Siberia, arata cifrele oficiale ale Serviciului Federal pentru Migratie.

In total, zonele din Siberia si Orientul Indepartat au primit in ultimii 2 ani 70.000 de noi locuitori, iar procesul de stramutare va continua.

#refugiati Ucraina, #colonizare Siberia, #program refugiati ucrainieni Rusia , #Rusia