Eureko a cumparat un asigurator din Rusia, cu potential de crestere pe segmentele auto si de bunuri

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 15:14
1324 citiri
Eureko a cumparat un asigurator din Rusia, cu potential de crestere pe segmentele auto si de bunuri

Eureko, grup olandez cu afaceri de asigurari si de pensii pe piata romaneasca prin subsidiara Interamerican, a cumparat un asigurator din Rusia, pe care il vede cu un mare potential de dezvoltare pe segmentele de sigurari auto si de bunuri.

Eureko BV si compania ruseasca PromSvyazCapital Group (PSC) au anuntat incheierea acordului din septembrie 2008, prin care Eureko a cumparat 100% din actiunile companiilor de asigurari PSC, LLC Oranta si CJSC Oranta-M - cunoscute sub numele Oranta - ca urmare a obtinerii autorizatiei, se arata in comunicat.


Eureko considera ca aceasta achizitie indeplineste obiectivele de dezvoltare strategica si geografica ale grupului, asigurand o intrare in forta pe piata ruseasca, care confirma ambitiile sale de crestere internationala.


Compania de asigurari Interamerican Romania a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata, in 2001, de grupul financiar olandez Eureko Group BV.


Eureko a afisat prime brute subscrise de 10,8 miliarde euro in primul semestru, in urcare cu 26% fata de acelasi interval din 2007, mai ales din afaceri cu asigurari de sanatate.  


In 2007, Eureko a achizitionat unul din liderii pietei de asigurari din Turcia, Eureko Sigorta Eureko BV, cu afaceri de asigurari de viata si generale, pensii private, asigurari si servicii de sanatate, managementul activelor si operatiuni bancare.


Oranta este o companie de asigurari care isi desfasoara activitatea in special in Moscova si Sankt Petersburg, dar si in majoritatea oraselor mari din Rusia , si are o retea de canale de distributie care acopera 72 din cele 85 de regiuni ale Rusiei.


Oranta si-a dublat afacerile in 2007 fata de anul anterior, inregistrand prime brute subscrise de 96 milioane de euro.