Familiile teroristilor din Rusia vor raspunde financiar pentru pagubele provocate de atentate

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 08:57
1580 citiri
Familiile teroristilor din Rusia vor raspunde financiar pentru pagubele provocate de atentate

Presedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat o noua lege care prevede in special raspunderea financiara pentru familiile teroristilor, cu cateva luni inainte de Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, transmite AFP.

Legea, data publicitatii duminica pe site-ul oficial de informatii referitoare la legislatie, deschide posibilitatea de a ancheta situatia financiara a rudelor "unei persoane care a comis un act terorist" si ca acestea sa fie constranse sa plateasca pentru pagubele cauzate de persoana in cauza.

In plus, textul prevede o pedeapsa ce poate ajunge la zece ani de inchisoare pentru orice persoana "care s-a antrenat cu scopul de a comite acte teroriste", mai ales in utilizarea explozibililor si a altor arme.

De asemenea, este prevazuta o pedeapsa de pana la sase ani de inchisoare pentru persoana care s-a alaturat in strainatate unei grupari teroriste ale carei activitati sunt considerate ca daunatoare intereselor Rusiei.

Pe 21 octombrie, o femeie kamikaze originara din Daghestan, republica instabila din Caucazul rus, a ucis sase persoane aruncandu-se in aer intr-un autobuz plin cu studenti la Volgograd (sud-vest), un atentat care a relansat temerile legate de securitate cu 100 de zile inainte de Jocurile Olimpice de la Soci.

#terorism Rusia, #familii teroristi, #despagubiri teroristi, #despagubiri atentate teroriste , #Rusia