Flota rusa din Marea Neagra primeste inca doua submarine de ultima generatie din clasa Kilo

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 17:51
10989 citiri
Flota rusa din Marea Neagra primeste inca doua submarine de ultima generatie din clasa Kilo
Foto: Wikimedia

Inca doua submarine de lupta vor intra in dotarea Flotei Marii Negre a Rusiei, predarea vaselor fiind programata pe 25 octombrie si 25 noiembrie.

In total, rusii vor avea in Marea Neagra sase submarine de lupta 636.3 Varshavyanka (clasa 636-M, denumita de NATO clasa Kilo - n.red.), de ultima generatie, anunta agentia TASS, citand conducerea Santierului Naval al Amiralitatii ruse.

"Testele pentru al cincilea submarin din aceasta clasa, Veliki Novgorod, s-au incheiat cu succes. Submarinul va fi predat Flotei Marii Negre pe 25 octombrie. Al saselea submarin, Kolpino, va fi livrat pe 25 noiembrie", a detaliat Alexandr Buzakov, directorul general al santierului naval.

Submarinele din clasa 636.3 sunt printre cele mai avansate submersibile de tip diesel-electric din componenta fortelor navale din Rusia, liderii de la Moscova luand decizia ca alte sase nave de lupta de acest tip sa fie adaugate in viitor si in componenta Flotei Pacificului, dupa cum a anuntat directorul Santierului Naval al Amiralitatii.

Rusia a accelerat programul de modernizare a fortelor armate dupa ce anexarea Crimeii si declansarea crizei din Ucraina au generat tensiuni majore intre Moscova si NATO.

In vreme ce tarile membre ale Aliantei Nord Atlantice privesc cu ingrijoare manifestarile tot mai agresive ale Moscovei, Kremlinul sustine ca scutul antiracheta din Romania si Polonia reprezinta o amenintare directa la securitatea Federatiei Ruse.

#submarine Marea Neagra, #tensiuni Rusia NATO, #flota submarine Marea Neagra , #Rusia