FMI reduce din nou previziunile de crestere pentru Rusia

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 09:15
1164 citiri
FMI reduce din nou previziunile de crestere pentru Rusia
Foto: (c) Sergei Karpukhin/REUTERS

Fondul Monetar International a revizuit in scadere previziunile de crestere pentru Rusia, pentru 2015, din cauza sanctiunilor economice care i-au fost impuse ca urmare a conflictului cu Ucraina, informeaza agentia EFE.

Raportul 'Perspectivele Economice Globale', prezentat marti, mentine cresterea estimata in varianta din iulie, la 0,2%, dar reduce cu jumatate de punct estimarile pentru 2015, la 0,5%, transmite Agerpres.

'Investitiile au scazut in Rusia, unde tensiunile geopolitice au slabit si mai mult increderea antreprenorilor. Criza din Ucraina a acutizat acest fenomen, prin contractarea exporturilor si diminuarea productiei industriale', conform raportului.

'O activitate mai slaba s-a reflectat, de asemenea, intr-o inrautatire a conditiilor financiare in regiune: iesirile de capital s-au intensificat in Rusia in prima jumatate din 2014, punand presiune pe cursul de schimb si provocand o crestere a inflatiei', mai semnaleaza expertii FMI in raport.

Fondul Monetar mai avertizeaza si in legatura cu notabila inrautatire a situatiei comparativ cu cresterea de 2,2% inregistrata in 2013.

In aprilie, FMI estima la 1,3% cresterea asteptata pentru Rusia in 2014 si la 2,3% in 2015.

Moscova a avut de suferit in urma mai multor runde de sanctiuni impuse atat de Uniunea Europeana, cat si de Statele Unite. Sanctiunile au fost indreptate catre sectoarele de aparare, energie si financiar, afectand principalele banci si companii de gaze din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI reducere previziuni crestere Rusia, #Fondul Monetar Interna ional , #Rusia