Guvernul rus vrea sa micsoreze taxele din industria petroliera - oficial

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 12:13
981 citiri
Guvernul rus vrea sa micsoreze taxele din industria petroliera - oficial

Rusia va propune ca din 2010 sa intre in vigoare mai multe reduceri de taxe pentru sectorul petrolier, asemanatoare celor decise in prezent, potrivit declaratiilor de vineri al unui oficial de la Kremlin, Arkadi Dvorkovici, preluate de Reuters. "Joi a fost luata o decizie de coborare a taxelor din sectorul petrolier", a declarat Dvorkovici , la o conferinta de presa.


Rusia a aratat, joi, ca va diminua taxele la exportul de petrol , ca sa permita companiilor petroliere afectate de ieftinirea titeiului sa economiseasca 5,5 miliarde dolari. Miscarea a fost decisa pentru a sustine cotatia actiunilor companiilor listate pe piata de capital.

Dvorkovici a declarat, de asemenea, ca masurile luate recent impotriva crizei de pe piata vor costa 0,5 puncte procentuale din produsul intern brut (PIB) anual, dar nu a precizat la ce an se refera.


Oficialul de la Kremlin a mai spus ca planul Rusiei de a cheltui 20 de miliarde de dolari ca sa cumpere actiuni va fi pus in aplicare treptat, in proportii egale, in 2008 si 2009.