Hollande: Sanctiunile impotriva Rusiei vor fi fara indoiala inasprite la Consiliul European

Sambata, 30 August 2014, ora 16:45
1265 citiri
Hollande: Sanctiunile impotriva Rusiei vor fi fara indoiala inasprite la Consiliul European

Presedintele francez Francois Hollande a declarat sambata ca sanctiunile impotriva Rusiei "vor fi fara indoiala inasprite" la Consiliul European de la Bruxelles, informeaza France Presse.

"Comisia Europeana va trebuie sa lucreze la ridicarea nivelului lor", a mai spus Hollande, care a vorbit despre situatia din Ucraina la sfarsitul unei reuniuni la Palatul Elysee a liderilor social-democrati din mai multe tari europene.

"Exista incontestabil o agravare a situatiei (din Ucraina): prezenta materialelor provenite din Rusia, prezenta soldatilor sunt probabile, in orice caz a separatistilor armati si ajutati de catre Rusia", a declarat presedintele francez.

In opinia sa, "in fata acestei amplificari a tensiunilor, trebuie luate noi decizii", iar "Europa trebuie sa actioneze". "Nu avem timp de pierdut", a insistat Hollande, evocand riscul ca acest conflict sa devina "un adevarat razboi".

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a atras atentia sambata asupra unui 'punct fara intoarcere' in conflictul ucrainean, exprimandu-si speranta ca liderii europeni "sunt pregatiti pentru a lua noi masuri" impotriva Rusiei.

Pe de alta parte, premierul finlandez Alexander Stubb a declarat tot sambata ca liderii din Uniunea Europeana nu vor lua o decizie privind noi sanctiuni impotriva Rusiei in legatura cu criza din Ucraina la summitul UE de la Bruxelles

"Este clar ca vom discuta noi sanctiuni, in contextul in care situatia s-a schimbat in ultimele cateva zile, insa nu vom lua o decizie astazi privind noi sanctiuni", a declarat Stubb intr-un interviu pentru postul public de radio YLE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia ucraina, #Hollande rusia , #Rusia