John Kerry ia drumul Rusiei. Discutiile se anunta tensionate, intalnirea cu Putin - sub semnul intrebarii

Marti, 12 Mai 2015, ora 10:39
1579 citiri
John Kerry ia drumul Rusiei. Discutiile se anunta tensionate, intalnirea cu Putin - sub semnul intrebarii
Foto: New Telegraph Online

Statiunea Soci urmeaza sa gazduiasca runda de discutii dintre secretarul de stat american John Kerry si omologul sau rus Serghei Lavrov pe tema conflictului din Ucraina si a relatiilor bilaterale dintre SUA si Rusia.

Pentru moment gazdele nu au confirmat si o intalnire a oficialului american cu presedintele Vladimir Putin, potrivit BBC.

Termeni duri

Purtatorul de cuvant al lui Kerry, Marie Harf, sustine ca vizita vine ca urmare a "incercarii de a mentine o legatura directa cu oficialii de la varf din Moscova si pentru a se asigura ca mesajul Statelor Unite este bine perceput".

Tensiunile dintre Washington si Moscova s-au intensificat pe fondul crizei din Ucraina.

Statele Unite acuza Kremlinul ca furnizeaza trupe si armament rebelilor pro-rusi, in timp ce Rusia nu priveste cu ochi buni deplasarea frontului NATO catre estul Europei.

Unul dintre oficialii din Ministerul de Externe al Rusiei a descris agenda intalnirii ca fiind una complicata, ceea ce lasa sa se intealaga ca discutiile vor fi purtate pe un ton dur.

Ministrul de Externe Lavrov si-a exprimat speranta ca vizita va duce la normalizarea relatiilor dintre cele doua state, dar in acelasi timp a acuzat Statele Unite de provocarea crizei ucrainiene si incercarea de a izola Rusia pe plan international.

Vizita lui Kerry vine la doar trei zile dupa ce presedintele Putin si cancelarul Germaniei, Angela Merkel au purtat o discutie pe tema crizei din Ucraina si a sanctiunilor economice impuse Rusiei.

Oficialii de la Bruxelles intentioneaza sa sporeasca sanctiunile economice pentru Moscova, in cazul in care acordul de incetare a focului, semnat la Minsk nu va fi respectat in totalitate.

Kerry si Lavrov au o relatie directa intretinuta constant, ultimele discutii purtate intre cei doi fiind pe tema acordului nuclear pentru Iran.

Nu este exclus ca printre temele abordate in cadrul intalnirii sa se regaseasca si cele legate de Iran si tensiunile din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#negocieri Rusia SUA, #vizita Rusia John Kerry, #discturii Rusia SUA criza Ucraina , #Rusia