Mechel refinanteaza credite de 2,6 miliarde dolari

Luni, 13 Iulie 2009, ora 13:19
1057 citiri
Mechel refinanteaza credite de 2,6 miliarde dolari

Grupul siderurgic rus Mechel a semnat acorduri de refinantare ale unor datorii pe termen scurt de 2,6 miliarde dolari, a anuntat luni compania, rezolvand o serie de probleme de creditare, relateaza Reuters.

"Pentru moment problema de creditare a fost rezolvata, insa Mechel ar mai putea apela la credite spre sfarsitul anului", a declarat un analist al Uralsib, Nikolai Sosnovsky, adaugand ca viitoarele decizii legate de obtinerea de fonduri ar depinde de veniturile companiei.

Mechel ar putea strange pana la 75 miliarde ruble (2,34 miliarde dolari) prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni.

Grupurile siderurgice din Rusia, al patrulea producator de otel din lume, au strans datorii de peste 30 miliarde dolari prin achizitii si majorari ale capacitatii de productie, in ciuda crizei financiare.

Mechel este una dintre cele mai indatorate companii siderurgice ruse, acestea ridicandu-se la 5,8 miliarde dolari la 31 martie 2009, scrie Reuters.

Pe langa majorarea productiei, Mechel a cumparat companii in Kazahstan, Romania, SUA si alte state, in ultimii ani.

Compania siderurgica si miniera Mechel, prezenta si in Romania, a afisat saptamana trecuta pierderi de 691 milioane dolari pe primul trimestru din 2009, din cauza fluctuatiilor valutare si a cererii slabe pentru carbuni.

Vanzarile grupului au scazut cu 49%, la 1,18 miliarde dolari. La sfarsitul lunii decembrie, Mechel a anuntat ca vrea sa scada productia de otel cu 20-25% in 2009, in raspuns la cererea slaba.

Mechel detine in Romania combinatele de la Targoviste si Campia Turzii. Compania, un colos industrial in domeniul otelului si carbunelui, este proprietate a oligarhului rus Igor Ziuzin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#creditare, #mechel, #miliarde , #Rusia