Miliardarul rus Oleg Deripaska isi va vinde imperiul imobiliar

Marti, 12 Mai 2009, ora 14:40
1404 citiri
Miliardarul rus Oleg Deripaska isi va vinde imperiul imobiliar

Miliardarul rus Oleg Deripaska, la un moment dat cel mai bogat om din Rusia, se pregateste sa-si cedeze imperiul din constructii, din cauza datoriilor mari, a informat marti Vedomosti, relateaza AFP, potrivit Newsin.

Deripaska a semnat un acord cu societatea de consiliere in investitii Sputnik, a omului de afaceri rus Boris Jordan, pentru vanzarea partiala sau totala a societatii ruse Glavstroï, potrivit cotodianului.

Vanzarea este in curs, spune cotidianul, care citeaza o sursa apropiata de Basic Element. Un acord in acest sens a fost semnat recent, potruvit unei surse.

"Nu se pune problema vanzarii Glavostroi", a spus Serghei Babisenko, purtator de cuvant al Basic Element, care considera sectorul constructiilor "prioritar si promitator". "Insa nu excludem vanzarea unor anumite zone imobiliare in dezvoltare, inclusiv in sectorul constructiilor", a adaugat el.

Datoria totala a holdingului lui Deripaska, Basic Element, este de 20 de miliarde de dolari, potrivit Vedomosti.

Oligarhul rus este presat de creditori internationali sa ramburseze sute de milioane de dolari imprumutati pentru finantarea cumpararii unei participari de 25% in grupul de constructii austriac Strabag.

Averea lui Deripaska era evaluata anul trecut la 28,6% miliarde de dolari, potrivit Forbes, dar, din cauza crizei financiare, el nu mai are decat 3,5 miliarde de dolari. 

#Deripaska, # vanzare, # imperiu, # imobiliare, # constructii , #Rusia