Ministru moldovean: Rusia nu a impus un embargo vinurilor din R. Moldova

Joi, 12 August 2010, ora 23:40
1102 citiri
Ministru moldovean: Rusia nu a impus un embargo vinurilor din R. Moldova

Ministrul moldovean al agriculturii, Valeriu Cosarciuc, a infirmat joi ca Rusia ar fi impus un embargou pe importul de vinuri si coniac din Republica Moldova, relateaza Europa Libera, potrivit Newsin. 

Ministrul a declarat ca a contactat inca de miercuri seara ambasada Republicii Moldova la Moscova, care nu avea nici o informatie privind un posibil embargo. Mai mult, la Moscova se afla pana vineri o echipa de experti moldoveni care negociaza cu autoritatile sanitare ruse.

Cosarciuc a mai declarat ca in acest moment camioanele cu vinuri trec normal granita, in Rusia. Agentia Reuters a relatat miercuri seara ca a intrat in posesia unui ordin distribuit de serviciul federal vamal rus tuturor punctelor de control vamal, in care se spune ca nu au voie sa accepte "vinuri, material vinicol si coniacuri produse in Republica Moldova".

De asemenea, autoritatile ruse au precizat ca sunt interzise importurile de apa minerala si vinuri din Georgia, precum si de "carne de pasare de origine SUA, la prelucrarea careia au fost folosite solutii de cloruri".

Potrivit Infotag, scrisoarea ar fi fost semnata de Ghennadi Oniscenko, seful serviciilor sanitare ruse, si expediata Serviciului Vamal Federal inca din 30 iulie.

La inceputul saptamanii, ministrul moldovean al agriculturii si industriei alimentare, Valeriu Cosarciuc anunta ca o delegatie a R. Moldova se va deplasa la Moscova pentru negocieri cu seful Rospotrebnadzor, Ghennadi Oniscenko. 

#vinuri, #rusia, #embargo, #republica moldova , #Rusia