Mitsubishi si PSA Peugeot Citroen ar putea construi impreuna masini in Rusia

Vineri, 12 Ianuarie 2007, ora 14:10
917 citiri

Japonezii de la Mitsubishi ar putea construi automobile in Rusia impreuna cu francezii de la PSA Peugeot Citroen, intr-un proiect ce ar urma sa demareze in 2010, a scris vineri agentia Reuters, care citeaza cotidianul economic Nikkei.

Cotidianul japonez a scris ca productia ar putea incepe in 2010, dupa o investitie de 50 miliarde yeni (321 milioane euro). Cei de la Mitsubishi au negat ca ar avea planuri cu francezii, insa au precizat ca desfasoara in prezent un studiu de piata si discuta cu autoritatile ruse pentru alegerea unui amplasament pentru o viitoare uzina proprie.

In decembrie 2006, un oficial rus a declarat ca Mitsubishi va incepe constructia unei uzine de automobile in nord-vestul Rusiei.

Daca cele doua companii vor decide sa asambleze impreuna masini in Rusia, la noua uzina se vor construi berline de clasa medie, iar capacitatea anuala de productie va fi in jurul a 200.000 de masini.

Mitsubishi este singurul producator japonez de automobile care merge in pierdere, iar in prezent exploreaza piata rusa pentru a construi automobile de teren care aduc profit mai mare la vanzare.

PSA Peugeot Citroen a declarat in repetate randuri ca este in cautarea unor parteneri pe pietele emergente.

Mitsubishi si PSA au in prezent o colaborare in care japonezii construiesc automobile de teren care urmeaza a fi vandute in Europa sub sigla Peugeot.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)